חקירת עבירות צווארון לבן
תוכן העניינים
חקירות צווארון לבן ועבירות כלכליות
באמצע ספטמבר 2020 פורסם בתקשורת על חקירת עבירות צווארון לבן שמנהלת משטרת ישראל בשיתוף יחידות חקירה נוספות, הבודקות מעורבות של ארבעה חשודים אשר עולה, כי ביצעו עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. חקירת הארבעה כללה בתוכה גם חקירה באזהרה של מנכ”ל משרד ממשלתי לשעבר.
עבירות צווארון לבן ופרסומן בתקשורת
חשיפת אותה חקירה בתקשורת נראית על פניו כחקירה נוספת בתחום עבירות הצווארון הלבן. עם זאת, כשנודע לתקשורת שאחד החשודים החזיק במשרת מנכ”ל של משרד ממשלתי, כשהוא משתמש בתפקידו הבכיר ובזכות משרה פעל וקידם את ענייניהם של אנשי עסקים אותם הכיר, הפכה החקירה לבעלת עניין ציבורי, עניין אשר משך את גופי התקשורת לפרסום פרטיה.
כמו בחקירות צווארון לבן אחרות בעלות פרופיל גבוה, גם על חקירה זו אמונה היחידה הארצית לחקירות הונאה שהיא חלק מיחידת “להב 433”. לצד אותה יחידה מנוסה זוכה משטרת ישראל במקרה זה גם לליווי של עורכי דין מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
פרקליטות מיסוי וכלכלה
פרקליטות מיסוי וכלכלה מתמחה בטיפול בעבירות צווארון לבן, שחיתות שלטונית, תאגידית ועבירות כלכליות לרבות תיקי ניירות ערך ומס מורכבים. התיקים בפרקליטות מיסוי וכלכלה מאופיינים בחשיבות ציבורית גבוהה, ובליבם סוגיות בעלות השלכות רוחב על כלל החברה הישראלית.
מבנה פרקליטות מיסוי וכלכלה
היחידה פועלת ומלווה חקירות כלכליות בכל הארץ. חלק מהפרקליטים ביחידה בעלי ניסיון רחב בכל הנוגע לפשיעה בתחום הצווארון הלבן, כשלחלקם ניסיון עשיר כעורכי דין פליליים שניהלו משרדים עצמאיים ואף כאלו שפעלו במסגרות נוספות, בעלי הכשרה כלכלית, בתפקידים משפטיים ביחידות כלכליות שונות, ברשות לניירות ערך, הרשות להגבלים עסקיים, יחידת “יהלום” של מס הכנסה ועוד.
פרקליטות מיסוי וכלכלה מחולקת בתוכה לשלושה מחלקות. האחת אחראית על עבירות כלכליות, כששתיים נוספות מתרכזות בעבירות מס ומחלקה הפועלת סביב נושא עבירות בתחום ניירות ערך.
פרשיות מתוקשרות בטיפול פרקליטות מיסוי וכלכלה
בשנים האחרונות פרקליטות מיסוי וכלכלה טיפלה בכמה מהפרשות הפליליות והכלכליות הגדולות והחשובות, במדינה אשר זכו לסיקור תקשורתי נרחב: פרשת הולילנד, פרשת ראש עיריית אשקלון, פרשת השוחד במי אביבים, פרשת הזמר קובי פרץ, פרשת אי.ד.בי – נוחי דנקנר, פרשת הבורסה ליהלומים, פרשת ראש עיריית בת-ים, פרשת הבנקים השוויצרים, פרשת סימנס, פרשת הפניקס, פרשת בנימין (פואד) בן-אליעזר, פרשת אפל ועוד.
מהי שחיתות וכיצד ניתן להגדירה ?
למרבה הפלא המושג “שחיתות” אינו מוגדר במסגרת החוק בישראל ואף לא בכתובים, תחת ידו מבקר המדינה. למונח ״שחיתות״ או ״שחיתות ציבורית״ ניתנת פרשנות רחבה על ידי גורמים מקצועיים ומשפטיים, בהם גם קהילת עורכי הדין הפליליים. חלק מהפרשנות למושג זה ניתנת בהתאם לנסיבות המקרה.
מהי שחיתות ציבורית ?
בכל הנוגע להגדרה של “שחיתות ציבורית” ניתן להבחין שגם כאן אין תמימות דעים בנוגע להגדרה מדויקת המקובלת על כולם. הפרופסורית פרנסס רדאי הגדירה את המושג כאקט בו יש שימוש לרעה של אדם בכוח כלכלי או פוליטי, עבור רווחים המושגים שלא כדין במסגרות של ארגונים חברתיים. ג’וזף מיון מתייחס לשחיתות כאקט של סטייה מהחובות הרשמיות של עובד ציבורי הפועל עבור מטרותיו האישיות, בין אם עבור רווח כספי, שיפור מעמדו בארגון וזאת תוך הפרת תקנות וחוקים המקדמים אינטרסים אישיים שלו. הגדרה ממוקדת יותר למושג ניתנה על ידי דייוויד ביילי, שטען שמעשה השחיתות מביא אדם להימנע מלפעול במסגרת סמכויותיו בשל שיקולים של רווח אישי.
חלק מהיכולת שלנו להבין מהי שחיתות ציבורית ניתן להתרשם מפרשיות עבר בישראל בהן אותה שחיטות ציבורית זעקה לשמיים. פרשיות דוגמת “הולילנד”, הרצת המניות אי.די.בי ואף פרשת השחיתות של ראש עיריית בת-ים בעבר, שלומי לחיאני.
עורך דין צווארון לבן ועבירות כלכליות
לאור מגמת ההחמרה בענישה של בתי המשפט בעבירות צווארון לבן, יש לוודא שעורך הדין הפלילי המייצג אתכם, הוא בעל התמחות והבנה משפטית מעמיקה בתחום עבירות הצווארון הלבן ובעל קשת רחבה של השכלה משפטית בתחום העבירות הכלכליות – עבירות מיסים, הלבנת הון, הגבלים עסקיים, ניירות ערך וכו׳. עורך דין צווארון לבן אשר מכיר את ההלכות הרלוונטיות, מודע לתיקוני החקיקה המפורסמים מעת לעת, מופיע בהליכי שימוע פלילי טרם הוגש כתב אישום או לאחר הגשת כתב אישום בבית המשפט, בתיקי צווארון לבן אשר לרוב בעלי השלכות רוחביות – פליליות, אזרחיות ומנהליות.
לצורך תיאום פגישה עם שותף במחלקת הצווארון הלבן במשרד רן-תירוש ושות׳ וקבלת ייעוץ משפטי, ניתן ליצור קשר בטלפון 03-7773333, במקרים דחופים משרדנו זמין עבורכם 24/7.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים