ענישה בעבירות צווארון לבן ועבירות כלכליות
תוכן העניינים
עבירות כלכליות – ענישת עבירות צווארון לבן
כשדנים בתחום עבירות הצווארון הלבן רווחת הסברה, כי עבריינות צווארון לבן – עבירות ״נקיות״ של בכירים, בעלי הון, עברייני צווארון לבן ופשעי הצווארון הלבן אינם כה חמורים אל מול עבירות פליליות שאינן כלכליות, עבירות שעניינן אלימות, סמים וכו׳ – אך לא כך!
בשורה של פסקי דין קבע בית המשפט העליון, כי המדיניות השיפוטית בענישה בתחום העבירות הכלכליות ובהן עבירות הצווארון הלבן ועבירות המס קבע בית המשפט כי על הענישה להיות מחמירה לא פחות מעבירות פליליות ״רגילות״ ואף ענישה מחמירה יותר שכן מעבר בעבירות הצווארון הלבן, לרוב, מדובר במספר רב יותר של נפגעים וכן נפגעת קופת המדינה.
מדיניות הענישה בעבירות צווארון לבן
בשורה של פסקי דין קבע בית המשפט העליון, כי המדיניות השיפוטית בענישה בתחום העבירות הכלכליות ובהן עבירות הצווארון הלבן ועבירות המס הוא היחס בין היקף העבירות ותוצאותיהן לבין הענישה – מידה כנגד מידה. בתיקון 113 לחוק העונשין התשל”ז 1997, בסעיף 40ב לחוק העיקרון המנחה בענישה הוא בחינתו של יחס הולם בין חומרת מעשה העבירה בנסיבותיו למידת אשמתו של הנאשם ומידת העונש המוטל עליו.
פסיקת בית משפט בעבירות צווארון לבן ובעבירות כלכליות
בהטלת עונשי מאסר אלה מביעה החברה המאורגנת את סלידתה מהתנהגותם העבריינית של מעלימי המס ומטביעה עליהם אות של קלון. יידעו נא עברייני הצווארון הלבן, כי צווארונו של עושה העבירה הזו אינו ‘לבן’ והריהו כצווארונו של כל פורץ ושודד, שהאחד שודד את קופתה של המדינה, והאחד שודד את קופתו של הפרט.
פסיקת בית משפט בעבירות מס
בית המשפט העליון מתייחס במפורש לעבירות מס וקובע כי מדיניות הענישה של בתי המשפט נדרשת להחמיר אף יותר עם עברייני המס כדי להרתיע את מבצעי העבירות אשר פוגעים בקופה הציבורית – “כי בעבירות מס הסיכון גדול מהסיכוי, וכי כנגד ההתעשרות הכספית הזמנית עומדים לא רק קנסות נכבדים, השוללים את טובת ההנאה, אלא עומדים גם לילות ארוכים של פחד מפני חשיפת האמת, עומדים הרס עצמי-משפחתי ועסקי, ועומדים ימים ולילות ארוכים של שלילת החופש”. כחלק ממדיניות זו, בשנים האחרונות אף הוגברו מנגנוני האכיפה על גופים מפוקחים.
שיקולי ענישה – הרתעת הרבים
לענישה מחמירה גם היבט הרתעתי לרבים מאזרחי המדינה. בעבירות כלכליות נושא ההרתעה מהווה אחד ממטרות הענישה אשר השתרש בפסיקה ושזור בה שנים רבות. בין אם מדובר בסיום הליכים משפטיים בהסדר טיעון לאחר משא ומתן עם רשויות התביעה ובין לאחר סיומו של הליך משפטי ארוך – הליכים משפטיים בעבירות כלכליות הם מורכבים ודורשים ניהול אסטרטגיה משפטית לאורך כל שלבי ההליך המשפטי.
לאחר תיקון 113 לחוק העונשין, בשלב גזירת עונשו של הנאשם, רשאי בית המשפט להתחשב בהרתעה אישית והרתעת רבים – סעיפים 40ו׳ וסעיף 40ז׳ לחוק העונשין – כל עוד הדבר נעשה בתוך מתחם הענישה שנקבע.
גם מי שאינו סבור כי הרתעת הרבים פועלת בעבריינות פלילית בעבירות רצח, שוד, מין וכו׳ עבירות פליליות קלאסיות הרי שבעבירות כלכליות – עבירות צווארון לבן יש להן משקל של ממש. מתכנן עבירות אשר הינו לרוב אדם נורמטיבי, אשר שומע כי דינו עלול להיות מאסר בהחלט יחשוב פעמיים בטרם יבצען.
דווקא כלפי אנשים נורמטיביים בבסיסם המתכננים את מעשיהם, אולי יכלול ה’תכנון’ המוקדם של ביצוע העבירה גם חשיבה מוקדמת וסיכון שבהעמדה פלילית לדין. בית המשפט קבע, כי כאשר הרתעת הרבים היא תוצאה אגבית של הענישה ולא מטרתה העיקרית אפשר שהיא תהיה לגיטימית במסגרת שיקולי הענישה הכלליים אותם שוקל בית המשפט בטרם מטיל את עונשו.
ייצוג משפטי – משרד עורך דין צווארון לבן
משרד רן – תירוש ושות׳ מדורג כמשרד עורך דין מוביל בישראל בתחום עבירות הצווארון הלבן והמסים על ידי מדריכי דירוג בינלאומיים בהם BDI.
מנסיוננו, חשוב להתייעץ עם עו״ד בעל ידע מומחיות ונסיון משפטי בליווי חקירות, הליכי שימוע פלילי וניהול תיקים בבית המשפט בעבירות צווארון לבן ועבירות כלכליות. לייעוץ משפטי ובחינת עניינכם באופן פרטני פנו למשרדנו והתייעצו עם שותף במחלקת הצווארון הלבן. משרדנו מקפיד על דיסקרטיות – כל פניה חוסה תחת חיסיון עורך דין – לקוח!
משרדנו מקפיד על זמינות גבוהה ללקוחות המשרד – במקרים דחופים, ניתן ליצור קשר עם משרדנו 24 שעות ביממה. לצורך תיאום פגישה עם עורך דין שותף ממחלקת צווארון לבן או לצורך תיאום שיחת ייעוץ מקדימה בעניינכם, התקשרו: 03-7773333.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים