עבירות מס והלבנת הון של מייצגים
תוכן העניינים
התיקון לחוק איסור הלבנת הון והשפעתו על מייצגים – רואי חשבון, יועצי מס ועורכי דין
התיקון לחוק איסור הלבנת הון – הוספת עבירות המס כעבירות מקור, אינו עוסק בנושא חילוט ואינו קובע הוראות ברורות לעניין מייצגים – רואי חשבון, יועצי מס ועורכי דין, אך שתיקתו של התיקון אינה מלמדת על כך שהתיקון לחוק אינו נוגע גם למייצגים, אשר פועלים מטעמם של חשודים ונאשמים, להיפך. לאור הוספת עבירות המס כעבירות מקור ואופי תפקיד המייצגים והשירות שהם מעניקים ללקוחותיהם, מטבע הדברים להרחבת עבירות המקור והוספת עבירות המס המהותיות יש השלכה ישירה ועקיפה על הליכי התפיסה והחילוט, ועל הגורמים כלפיהם עשויים להינקט הליכי תפיסה וחילוט, לרבות מייצגים ולפיכך, חשיפת המייצגים לסיכוני חקירה, העמדה לדין וחילוט גודלת.
הפער בין ייעוץ לגיטימי לפעולה פלילית של מייצג
קיימת יריעה נרחבת של אפשרויות ומצבים שבהם מייצג יכול לתת ייעוץ משפטי או חשבונאי שיש לו קשר לרכוש האסור, כשלעתים פעולת המייצג והייעוץ עשוי להיחשב כחלק מהפעולה הפלילית עצמה ואולם, במקרים אחרים, עוץ יכול להתבטא בתכנוני מס, בביצוע פעולות לגיטימיות הכוללות לדוגמה ייעוץ בעת העברת כסף מחשבונות בחו״ל לישראל וההפך ועוד פעולות, כאשר הפעולה מכוונת לרכוש אסור.
טענת הסתמכות
ניתן לצפות, כי לקוחות רבים יפנו לייצוג משפטי ויטיחו את האשמה בדבר פעולותיהם האסורות במייצגים – רואי חשבון, יועצי מס וכו׳ אשר סיפקו ייעוץ חשבונאי עליו הסתמכו הלקוחות או הנחיות אשר ייטען, כי אלה הובילו לפעולותיהם האסורות.
הפגיעה במייצג
החשיפה, מבחינת המייצגים, כוללת סיכון בהעמדה לדין ולהליכים פליליים אל מול המדינה, אך מעבר לכך, אל מול הלקוחות – פגיעה בשמם הטוב, פגיעה בפרנסה חשיפה לתביעות ואף פגיעה בנכסים וכספים. יש לשים לב, כי הליכי החילוט והתפיסה של נכסי המייצגים עלולים להתקיים אף אם המייצג כלל לא נהנה מפירות העבירה, מפירות הרכוש האסור שהגיעו לידיו של החשוד או הנאשם, והנאתו היחידה היא שכר טרחתו, די בכך. יש להדגיש, כי לא פעם התפיסה תהיה גבוהה עשרות מונים אל מול שכר הטרחה שכן הליכי התפיסה והחילוט הם בשווי עבירות הלבנת ההון ולא בגובה ההנאה הכספית (שכר הטרחה) של המייצגים.
האם ניתן לערוך חיפוש במשרדי עורכי דין או רואי חשבון ?
במקרה של חשד ספציפי שנותן שירות עסקי או משפטי אינו מקיים את חובותיו או מסייע לאחר בביצוע עבירות, ונדרש לתפוס מסמכים שלגביהם עולה חשד כי סייעו או שימשו לביצוע העבירה, ניתן לעשות כן.
לעניין רואי החשבון
החוק שותק בנוגע לפרוצדורה של חשיפת המסמכים הנתפסים, שכן בכל מקרה הם אינם נהנים מחיסיון הקיים אל מול עורך דין.
לעניין עורכי הדין
התיקון לחוק קובע פרוצדורה דומה לפרוצדורה הקיימת בפקודת מס הכנסה לגבי תפיסת מסמכים ועיון בהם על ידי רשויות החקירה – מסמכים רלבנטיים שלגביהם יש חשד כי סייעו להפרת החוק, או יש לתפוס אותם כראיה יוכנסו למעטפה סגורה וייפתחו רק בפני שופט בית משפט שלום, שופט שיעיין במסמכים ויחליט אם להתיר עיון בהם ולגבי תחולת החיסיון לגביהם.
עורך דין מיסים וצווארון לבן
משרדנו, רן-תירוש ושות’ מדורג בין משרדי עורכי הדין המובילים בארץ בתחום דיני המסים והצווארון הלבן, משרדנו מספק ייעוץ והגנה משפטית בתחומי המשפט הפלילי והעבירות הכלכליות, בתחומי ניירות ערך, הגבלים עסקיים, מיסוי פלילי ומיסוי אזרחי, הלבנת הון, עבירות צווארון לבן, וכו׳.
משרדנו מייצג עורכי דין, רואי חשבון, דירקטורים, יועצים, בעלי תפקיד בכירים בחברות, חשודים ונאשמים נורמטיביים. לקוחות המשרד, בישראל ובעולם, זוכים להגנה משפטית מקיפה מצוות עורכי דין, שותפים בכירים, בעלי שנות ניסיון רבות בתחום העבירות הכלכליות וכן מיועצים משפטיים, יוצאי הפרקליטות, התביעה המשטרתית, יוצאי מחלקות מס בפירמות רואי חשבון בינלאומיות וכן רשות המסים בעלי ותק של למעלה מ- 20 שנה, עורכי דין, וכולם מטפלים באופן מובהק בתחום הצווארון הבלן, עבירות כלכליות ודיני המס – מיסוי פלילי ואזרחי.
לשיחה עם שותף במשרד ותיאום פגישה התקשרו 24/7 – 03-7773333.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים