השגה במיסים
תוכן העניינים
הגשת השגה במע״מ או במס הכנסה
על שומה שהוצאה במס הכנסה או במע”מ בשלב א’, ניתן להגיש השגה במס הכנסה או השגה במע״מ.
הסעיף מאפשר ליחיד או חברה אשר חולקים על שומה, להגיש השגה בכתב, תוך 30 ימים מהיום שנמסרה לו הודעת השומה.
על ההשגה להיות מנומקת כראוי, שכן יש להעלות בשלב הדיונים מול פקיד השומה או מול מנהל מע”מ את כל הנימוקים והעובדות הרלוונטיות.
המלצתנו : הקפידו להגיש השגה על ידי עורך דין מיסים
אנו עדים ללקוחות אשר פונים למייצגים הקבועים שלהם – רואי חשבון, מנהלי חשבונות או יועצי מס על מנת שיגישו בשמם השגה על שומת המס. בין אם מדובר בחוסר הבנה או חוסר ידע של הלקוח למי לפנות, חסכון בעלויות, או כל סיבה אחרת, דעו – פניה למייצג שאינו עורך דין לאחר שהוצאה שומה מהווה לא פעם טעות אשר עלולה לעלות לכם בהמשך בהפסד משפטי וכספי!
כבר בשלב הגשת ההשגה מומלץ לתכנן אפשרות כי תדרשו להגיש ערעור מס אם ההשגה לא תתקבל.
מייצגים שאינם עורכי דין אינם בקיאים דיים בהליכי ערעור מס, לכן, מי שאינם בעלי ידע משפטי עלולים להגיש השגה שאינה מנומקת, השגה קצרה שאינה מפרטת את מלוא הטיעונים המשפטיים – כשההשגה נדחית על ידי רשות המסים, עוברים הלקוחות לייצוג משפטי של עורך דין מיסים להגשת ערעור מס לבית המשפט, אלא שהשגה חלקית או השגה שאינה מפרטת את מלוא הטענות המשפטיות שהגישו ועליה מסתמכים בהליך הערעור עלולה לפגוע בסיכויי הערעור.
עורך דין שייצג בערעור מס – ערעור מס הכנסה או ערעור מע״מ, לא יוכל להעלות טענות משפטיות ועובדתיות חדשות אם לא נטענו מבעוד מועד בהשגה. אם משיג או מייצגו לא עשה זאת, הוא לא יוכל להעלות טענות חדשות בשלב הערעור. זו אחת הסיבות המהותיות לכך שסיכויי הערעור להתקבל ולנצח בבית המשפט ייקטנו באופן משמעותי.
אופן הגשת השגה
אין להסתפק בהגשת השגה לקונית (חסרה) של מספר שורות, יש לנתח כל אחת מן הסוגיות העולות בשומה ולהשיג עליה.
מה כוללת השגה ?
- נימוקים מפורטים.
- סכום המס ודרך חישובו, תוך כדי הסתמכות על חקיקה ופסיקה רלוונטיות.
- כל הטענות, המסמכים והראיות עליהן מבוססות טענותיו.
השגה מנומקת אשר נשענת על ראיות עובדתיות ואשר מציגה בפני הצד שכנגד טעויות וחולשות של השומה, כך ניתן יהיה לשכנע יותר בקלות להפחית את השומה תוך חיסכון משמעותי בתשלומי מיסים.
בשלב הערעור לבית המשפט לא ניתן להעלות טענות חדשות שלא הועלו בשלבים הראשונים של ההליך לכן חשוב להיוועץ בעורך דין מיסים כבר בשלב מקדמי של הליכי ההשגה ולא להסתפק בייעוץ מרואה החשבון או יועץ המס, אשר עימם אף לא חל כל חיסיון משפטי.
החלטה בהשגה
המנהל ייתן למשיג את החלטתו המנומקת בכתב בתוך שמונה חודשים מהיום שנמסרה לו ההשגה, או בתוך 30 ימים מהיום שאישר שהומצאו לו כל המסמכים והפרטים שביקש – לפי המאוחר.
המנהל רשאי, מטעמים מיוחדים, להאריך את התקופה עד לתום שנה.
המנהל ייתן למשיג הזדמנות סבירה להשמיע טענותיו לפני החלטתו בהשגה.
מיהו המחליט בהשגה
הסעיף קובע כי מי שהוציא את השומה לא יוכל להחליט בהשגה עליה.
ניתן להבחין בשלושה מצבים שנדונו בפסיקה –
- ההשגה נידונה בידי אחר, עורך השומה היה מעורב בהחלטה – ההתייעצות אינה פוגמת בהליך.
- .עורך השומה דן בהשגה, ואחר נתן את ההחלטה – מצב שאינו רצוי, אך לא עולה לכדי פגיעה בכללי הצדק הטבעיים.
- עורך השומה דן והחליט בהשגה – אין תוקף להחלטה בהשגה. אבל – אם לא חלפה התקופה הקבועה למתן התשובה, ניתן להוציא שומה חדשה בידי גורם מתאים.
סוגיות בהגשת השגה
האם ניתן להשיג רק על שומה שהוציא המנהל לפי מיטב השפיטה, או גם על שומה עצמית?
במקרים קיצוניים שבהם מוכיח הנישום מדוע הוא מגיש השגה על שומתו העצמית או על שומה בהסכם, יהיה מקום לדון בהשגתו.
האם המנהל רשאי לשנות את השומה גם בנקודות שעליהן לא השיג הנישום ואת סכום השומה המקורית?
בשונה מההליך במס הכנסה, סעיף 87 לחוק לא מאפשר באופן מפורש להגדיל את השומה. בעניין פרשת סטלה שירותי מכוניות שניתן בעליון נקבע, כי בעת הדיון בהשגה רשאי המנהל לדון גם בנושאים אחרים העולים בשומה, גם אם לא השיג עליהם הנישום, ואף להגדילה.
מה קורה לאחר סיום הדיונים בהשגה ?
סיום ההליך בהסכם עם רשות המסים או בהגשת ערעור מס – ערעור מס הכנסה, ערעור מע״מ.
עורך דין מיסים להגשת השגה
עורכי הדין במשרד רן – תירוש ושות׳ יוצאי הפרקליטות, פירמות רואי חשבון מהמובילות בעולם וכן רשות המסים. עורכי הדין במשרדנו מתמחים בהגשת השגות על שומה, ובהשגת תוצאות מיטביות עבור לקוחותינו.
משרד רן-תירוש ושות’ מדורג בשנים האחרונות בין משרדי המס המובילים בישראל בתחום לפי דירוג BDI הבינלאומי המדרג משרדי עורכי דין בארץ ובעולם. פנו למשרדנו לייעוץ משפטי מעורך דין שותף במחלקת המיסים, במספר 03-7773333
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים