בשנת 2000 נחקק חוק איסור הלבנת הון, תש”ס-2000, במסגרתו נוספו לספר החוקים הישראלי עבירות של הלבנת הון.
במאמר זה ירחיב עו״ד אלעד רן, שותף מייסד ועורך דין המייצג בתיקים שזכו לתהודה תקשורתית בתחום הלבנת ההון ועבירות הצווארון הלבן, את היריעה בהסבר על סעיף 3(ב) לחוק איסור הלבנת הון.
כמו כן, נדון במאמר זה בשינויים שחוללו עבירות הלבנת הון בדרך התמודדותן של רשויות האכיפה עם הפשיעה בתחום, הפשיעה הכלכלית ומלביני ההון.
בין אם זומנתם לעדות או לחקירה באזהרה בחשד לביצוע עבירות הלבנת הון, אם הוזמנתם לשימוע פלילי או שהוגש כנגדכם כתב אישום בעבירות הלבנת הון יחד עם עבירות נוספות, אתם זקוקים לייצוג משפטי של עורך דין צווארון לבן והלבנת הון מנוסה.
עורך דין הלבנת הון בעל ידע, הבנה וניסיון משפטי בתחום המשפט הפלילי ובעל רקע וידע נרחב בייצוג בעבירות כלכליות, בהן עבירות מס הכנסה, עבירות מע״מ, עבירות ניירות ערך, עבירות הגבלים עסקיים, עבירות מרמה, הפרת אמונים, שוחד כן עבירות כלכליות נוספות. עורך דין אשר ייעץ וילווה אתכם בהליכים המקדמיים אשר ננקטים לרוב בתיקים אלה על ידי רשויות האכיפה במדינת ישראל – הליכי תפיסה וחילוט רכוש של כספיכם, נדל״ן, חפצי אומנות, רכבים וכו׳, הליכים אשר נלווים להליכים משפטיים כמעט בכל תיק הלבנת הון.
לצורך כך, מחלקת הצווארון לבן בשילוב מחלקת המיסים והלבנת ההון במשרדנו משלבות ידיים, מעניקות ללקוחות המשרד ייצוג משפטי מקיף תוך שיקוף מצבם המשפטי, בניית אסטרטגית הגנה משפטית כבר בתחילת ההליך, מיד עם קבלת הייצוג המשפטי.
לקריאה נוספת על משרדנו אשר דורג בשנים האחרונות כמשרד עו״ד מוביל בישראל – לחצו כאן.
חוק איסור הלבנת הון
הלבנת הון הנה תהליך של הטמעת רכוש שמקורו בביצוע עבירה ופשיעה אל תוך המערכת הפיננסית הלגיטימית כדי שניתן יהיה להשתמש בו ללא חשש מתפיסתו על ידי רשויות האכיפה.
בפסיקה דובר על כך, כי מדובר בתהליך תלת-שלבי :
שלב ההשמה– בשלב זה מוחדר כסף שמקורו בפשיעה וביצוע עבירות אל תוך המערכת הפיננסית.
שלב הריבוד– שלב בו נעשות פעולות לצורך טשטוש והסתרה של מקור הכסף המולבן.
שלב ההטמעה– שלב בו מוטמע הכסף בצורתו החדשה ה”מולבנת” ו״הכשרה״ במערכת הלגיטימית, ושימוש בו על ידי מבצע העבירות במהלך היום יום.
התמודדות רשויות האכיפה מול ארגוני הפשיעה
רשויות האכיפה בישראל ובעולם הבינו, כי ההתמודדות עם הפשע המאורגן ומלביני ההון מחייבת שינוי תפיסתי. ל-“כסף יש ריח”, הכסף ניתן למעקב, הוא הרעיון שבבסיס החוק ולפיכך, תפיסתו של הכסף המולבן, המרדף אחריו, חילוטו בטרם יועלם או יוטמע שוב, כל אלה חשובים לא פחות מתפיסת העבריין מבצע העבירה על ידי רשויות האכיפה. המלחמה במלביני ההון היא אמצעי הרתעתי של הרשויות המפחית ביצוע עבירות ומאפשר דרך פעולה מניעתית במלביני הון ובפשע המאורגן.
האמצעים העומדים לרשות מלביני הון
האמצעים העומדים לרשות מלביני ההון הם רבים ומגוונים, כגון מערכת פיננסית משוכללת, שימוש במבנים משפטיים מורכבים, אמצעים כספיים כמעט בלתי מוגבלים, אמצעי בקרה ותקשורת מוצפנים וכן שימוש בפשיעה והרתעה – איומים והפחדות, שימוש בכוח, שוחד, קשר של שתיקה. מלביני ההון נעזרים לא פעם בטובי המומחים – עורכי דין, רואי חשבון, יועצי מס וכו׳ לתכנן את פעילותם המסחרית וכדי להטמיע את הרכוש האסור ברכוש חוקי.
עבירות מקור
סעיף 2(א) לחוק איסור הלבנת הון קובע, כי רק העברות המנויות בתוספת הראשונה לחוק ייחשבו עברות מקור.
מהן עבירות מקור
עבירות היכולות לשמש בסיס להוכחת עבירה של הלבנת הון. רשימת עבירות המקור כוללת עבירות פליליות חמורות וכן עבירות בעלות אופי מסחרי. החוק הישראלי אשר כולל ברשימת עבירות המקור עבירות מס, כגון עבירות של חשבוניות פיקטיביות, עבירות זיוף, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד. עברת מקור יכול שתתבצע גם בחו”ל ובלבד שמעשה העבירה מהווה עבירה על פי דיני אותה מדינה, כאמור בסעיף 2(ב) לחוק איסור הלבנת הון, קיים קושי רב בהוכחת העברה שבוצעה בחו”ל בבית משפט ישראלי.
סעיף 3(ב) לחוק איסור הלבנת הון
סעיף 3(ב) לחוק איסור הלבנת הון קובע:
“העושה פעולה ברכוש או המוסר מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח לפי סעיפים 7 או 8א או כדי שלא לדווח לפי סעיף 9, או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון, לפי הסעיפים האמורים, דינו – מאסר חמש שנים או קנס פי שמונה מהקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין; לענין סעיף זה, “מסירת מידע כוזב” – לרבות אי מסירת עדכון של פרט החייב בדיווח.״
נקודת המוצא של בית המשפט היא, כי ליבת החוק הינה האיסור הקבוע בסעיף 3(א) האוסר על עצם הלבנת ההון, ואילו סעיף 3(ב), העוסק בחובת הדיווח אינו המטרה, כי אם אמצעי למניעת הלבנת ההון האסורה. נקודת מוצא נוספת היא שסעיף 3(ב) הוא סעיף עמום, שגבולותיו אינם ברורים.
היסוד הנפשי הנדרש בעבירת הלבנת הון
בסעיף 3(א) ביקש המחוקק שלא לשוות נופך פלילי לעשיית פעולה ברכוש אסור כשלעצמה, ודרש כי תהיה מלווה ביסוד נפשי מיוחד – “במטרה” להסתיר או להסוות את מקורו של הרכוש האסור, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, או את תנועותיו או עשיית פעולה בו. מבחינת היסוד הנפשי לעניין סעיף 3(א) לחוק איסור הלבנת הון אין מדובר בעבירת תוצאה, שהרי אין דרישה כי התוצאה המיוחלת בדבר הסתרת הרכוש האסור או הסוואתו תתממש. מדובר בעבירה הדורשת “כוונה מיוחדת”, שכן על מבצע העבירה לפעול מתוך “כוונה להסתיר”.
סעיף 3 (ב) לחוק איסור הלבנת הון אף הוא (כפי סעיף 3(א) דורש הוכחת דרישת ה”מטרה”. סעיף 3 (ב) דורש להוכיח את הכוונה להימנע מדיווח, דיווח אשר נובע למעשה מחובות הדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון החלות כיום על תאגידים בנקאיים, חברי בורסה, מנהלי תיקים, מבטחים וסוכני ביטוח, קופות גמל, חלפני כספים ובנק הדואר.
ענישה בעבירות הלבנת הון
סעיף 3(א) לחוק מהווה את לב ליבו של חוק איסור הלבנת הון, הסעיף קובע, כי מי שעושה פעולה ברכוש שמקורו במישרין או בעקיפין בעבירה ו/או רכוש ששימש לביצוע העבירה ו/או שאיפשר את ביצוע בעבירה ו/או רכוש שנעברה בו העבירה, כשמטרת הפעולה להכשיר את הרכוש על ידי הסתרה או הסוואה של המקור, את זהות בעלי הזכויות בו, את תנועותיו או עשיית פעולה בו – דינו של מבצע העבירה הוא עד 10 שנות מאסר.
ענישה הקבועה בחוק בגין ביצוע עבירות הלבנת הון בהתאם לסעיף 3 ב’ לחוק איסור הלבנת הון, הינה 5 שנות מאסר או קנס בשיעור של פי שמונה מהקנס המוגדר בסעיף 61 לחוק העונשין.
סעיף 4 לחוק אינו דורש שהפעולה ברכוש תלווה באקט של הסתרה או הסוואה, די שמדובר ברכוש שמקורו בעבירת מקור ושסוג הרכוש מפורט בתוספת השנייה, לדוגמא: ניירות ערך, אומנות, כלי תחבורה ועוד בשווי של 150,000 ₪, או רכוש מסוג כספים מעל סכום של 500,000 ₪ בין בפעולה אחת או יותר בתקופה של שלושה חודשים. העונש בגין עבירה זה פחות מהעבירה בסעיף 3(א) לחוק, שכן אין מטרה להסוות או להסתיר את הקשר שבין הרכוש לבין מקורו האסור.
משרדנו זכה לתקדימים והצלחות משפטיות בסוגיות פליליות שונות, שיתוף הפעולה בין המחלקות הפליליות והכלכליות במשרד רן – תירוש ושות׳ בשילוב יועצים משפטיים מנוסים בעלי ותק וניסיון, יוצאי פרקליטות, התביעה המשטרתית, פירמות רואי חשבון, יועצים בעלי למעלה מ- 20 שנות ניסיון, יוצאי מחלקות משפטיות ברשויות המס, כולם משלבים ידיים על מנת לספק ללקוח תוצאה משפטית והגנה פלילית מקסימלית.
משרד רן-תירוש ושות׳ מדורג במדריכי דירוג בינלאומיים מבין משרדי עורכי הדין המובילים בצווארון לבן בישראל וזאת, על פי דירוג BDi הבינלאומי וכן Dun&Bradstreet.
לקוחות המשרד זוכים לטיפול משפטי מעמיק ומקיף בתחומי המשפט הפלילי תוך הבנת מלוא התמונה המשפטית והחשיפה הפלילית, המנהלית והאזרחית בעניינם. הימנעו ככל שניתן מהליכים פליליים בעבירות קבלת דבר במרמה הכוללים מעצרים, חקירות והגשת כתבי אישום. בחרו בקפידה עורך דין בעל ניסיון ושימרו על זכויותיכם עוד היום!
למשרד יכולות מוכחות והצלחות בסוגיות משפטיות בעלי השלכות רוחביות בתיקי הלבנת הון. משרדנו הוביל להצלחות בתיקי צווארון לבן מורכבים, ייעוץ וליווי משפטי שהוביל להצלחה בהליכי שימוע, בניהול הליכי הוכחות בבית המשפט שהסתיים בזיכויים, בהסדרי טיעון שהפחיתו בענישה בצורה מירבית, הליכים שחסכו ללקוחות המשרד את הן הליכים משפטיים נוספים ארוכים והן עלויות כספיות רבות.
פגישות עם עורכי הדין במשרדנו וכן הייעוץ משפטי שניתן חוסה תחת חיסיון עורך דין – לקוח! לצורך תיאום פגישה ושיחה מקדימה עם עו״ד הלבנת הון בעניינכם, ניתן ליצור קשר עם משרדנו במספר 03-7773333.