עבירות מס – רשות המסים בעקבות כספים וחשבונות לא מדווחים בחו”ל
תוכן העניינים
חובת דיווח על חשבונות וכספים בארץ ובחו”ל
בעקבות מידע שהתקבל מרשויות מס בעולם מחלקת המודיעין והחקירות ברשות המסים איתרה מאות חשבונות בנק של אזרחים ישראלים שלא דווחו לרשויות המס בישראל כנדרש בחוק. מדובר בחשבונות בנק שהוסתרו מהרשויות בישראל ונמצאים בארה”ב ובשווייץ, אשר סכום יתרת הכספים הממוצעת באותם חשבונות עומדת על סך של כ- 5 מיליון שקל.
עד כה נשלחו לבעלי החשבונות כ- 220 מכתבים ממע״מ ומס הכנסה, ובהמשך צפויה רשות המסים לשלוח אזהרות לאזרחי ישראל נוספים. יש לשים לב, כי רשויות המס אף עלולות לנקוט בפעולות אקטיביות יותר כגון הליכי מעצר וכן הזמנות לחקירה ברשויות המס ולכן, אם בידיכם חשבון בנק שאינו מדווח בישראל או בעולם, אם אתם מחזיקים בכספים שלא דווחו בחשבונות בנק, מומלץ לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין מיסים.
מדובר בהמשך ישיר להגברת האכיפה ברשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור. דוגמה לכך, חטיבת החקירות של רשות המיסים (יחידת הפיקוח והבקרה על נותני שירותים פיננסיים) שלחה בתקופה האחרונה מכתבי תזכורת ואזהרה לנותני שירותים פיננסיים החייבים בדווח לרשות המסים, אשר נדרשים להגיש דיווחים על עסקאות שלקוחות ישראלים ביצעו דרכם.
משרדנו מלווה מספר רב של לקוחות ותיקי מס בהליכי גילוי ודיווח מול רשויות המס בישראל. לקוחות שלא דיווחו, מסיבות שונות, והחליטו לתקן את דרכיהם – משרדנו משלב טיפול הן בהליכים אזרחיים והן בהליכים פליליים, אשר מטרתם הסופית הקטנת החשיפה ללקוח מול רשויות המס – הן חשיפה פלילית הכוללת הליכי חקירה לא נעימים, הליכי מעצר בסכומים לא מדווחים גבוהים וכן הצלחות במניעת כתבי אישום וסיום ההליכים בכופר מס ובמקביל נקיטת הליכים אזרחיים שמטרתם הקטנת נטל המס על הלקוח הכוללים דיוני שומה, ערעורי מס וכן ליווי משפטי למנוע הליכי עיקול חשבונות בנק וגבייה וכו׳.
משרדנו מייצג ומייעץ בתיקי מס מורכבים מול רשות המסים בישראל – מס הכנסה ומע״מ – בתיקי מס רחבי היקף, תיקים ולקוחות אשר זכו לסיקור תקשורתי נרחב, זכו לליווי משפטי מקצועי ומוקפד מול רשויות המס וסיימו את ההליכים המשפטיים תוך הקטנת נטל המס והקטנת החשיפה הפלילית.
מכתב רשות המסים לבעלי חשבונות בחו״ל
במכתב מרשות המסים שכותרתו “הסבר על הגשת דוחות בגין החזקת חשבון בנק מחוץ לישראל” – פונה רשות המסים לנמענים ומציינת כי בידיה נתונים המעלים, כי המכותב מחזיק בחשבון בנק מחוץ לישראל, ולכן הינו חייב בהגשת דו״ח שנתי לרשות המסים.
כמו כן, מפנה רשות המסים את המכותב להוראות סעיף 131 לפקודת מס הכנסה.
סעיף 131 לפקודת מס הכנסה
131. (א) אלה חייבים להגיש דו”ח:
(1) יחיד תושב ישראל שבתחילת שנת המס מלאו לו 18 שנים; בן זוג רשום רשאי שלא לכלול את הכנסת בן זוגו, אם הגיש בן הזוג דו”ח נפרד על הכנסותיו, או אם צירף בן הזוג הרשום לדו”ח שלו הצהרה חתומה בידי בן זוגו שבן הזוג ידווח על הכנסותיו בנפרד;
(2) בן זוג שאיננו בן זוג רשום שהצהיר כאמור בפסקה (1) כי ידווח על הכנסותיו בנפרד;
(3) יחיד תושב ישראל שבתחילת שנת המס טרם מלאו לו 18 שנה, אם היתה לו באותה שנה הכנסה חייבת בסכום שאינו פחות מ-7,200 לירות או מסכום אחר שקבע שר האוצר לענין זה;
(4). יחיד תושב חוץ שהיתה לו הכנסה חייבת בשנת המס;
(5) חבר-בני-אדם שהיתה לו הכנסה בשנת המס;
(5א) אדם שבשנת המס מכר זכות במקרקעין או עשה פעולה באיגוד, כהגדרתן בחוק מיסוי מקרקעין, שאינן פטורות מהמס לפי חוק זה, ולא שילם מס שבח בשיעור המרבי החל לפי חוק מיסוי מקרקעין על השבח הריאלי הנובע מהמכירה או מהפעולה, לפי הענין;
כך לדוגמה, יחיד תושב ישראל חייב, בין היתר, בהגשת דוח שנתי לרשות המסים אם החזיק חשבון בתאגיד בנקאי מחוץ לישראל שיתרתו בשנת המס עולה על 1.87 מיליון שקל וההכנסות שצמחו בחשבון הבנק עלו על 337 אלף שקל באותה שנת מס; החזקת החשבון בתאגיד בנקאי מחוץ לישראל שצמחו בו הכנסות בגינן לא שולמו מקדמות מס כדין.
הצטרפותה של ישראל למערכת בינלאומית של החלפת מידע בין מדינות
לפני מספר שנים הצטרפה מדינת ישראל להסכם בינלאומי של שיתוף פעולה והעברת מידע בין מדינות ורשויות מס באותן מדינות. מדינת ישראל קיבלה מידע פיננסי על תושבי ישראל מעשרות מדינות בעולם, במסגרת אותו הסכם בינלאומי עליו חתמה. הדבר גרר פניה מבנקים ברחבי העולם לאלפי לקוחות ישראלים, כשתוכן המכתב מבקש לוודא את תושבותם על מנת להעביר את המידע הפיננסי שלהם לרשויות המס בעולם ולרשות המסים בישראל עם הצטרפותה של ישראל למערכת חילופי המידע בין רשויות המס.
כיום, לרשות המסים בישראל מגיע מידע מפורט מארצות הברית מכוח הסכם FATCA, שבמסגרתו החל שיתוף פעולה בין ישראל – רשות המסים בארץ והעברת מידע למקבילתה האמריקאית (IRS) על נכסים פיננסיים של אזרחים בעלי זיקה לארה”ב, ובתמורה – לקבל מידע על ישראלים בעלי חשבונות בארה”ב. כך גם במסגרת הסכם CRS, שקובע חילופי מידע אוטומטיים בנוגע לחשבונות פיננסיים של תושבים זרים באירופה ובמדינות נוספות.
מכתבי הפניה מרשות המסים כעת, הן תוצר של עשרות רשימות שהגיעו לישראל מרשויות המס ברחבי העולם, באמצעותן נחשף היכן – באילו מדינות ובאילו בנקים – ישראלים מחזיקים חשבונות שעליהם לא דיווחו עד עתה לרשות המסים בישראל. המדינות שבהן דווחה הכמות הגדולה ביותר של חשבונות, על פי דיווחים בתקשורת, הן: ארה”ב (כ־19% מכלל החשבונות לא דווחו), שווייץ (כ־10.5%), בריטניה (כ־9.6%), צרפת (כ־6.1%) ורומניה (כ־5%).
זקוקים לעורך דין מסים המתמחה בגילוי מרצון ובהליכי דיווח מול רשויות המס
משרדנו מוכר וידוע בישראל כמשרד עורכי דין מוביל בישראל בתחום המסים – מיסוי אזרחי ומיסוי פלילי עבירות צווארון לבן והלבנת הון, מדובר בעבירות פיננסיות, כלכליות. עורכי הדין במשרדנו יוצאי רשויות המדינה השונות – פרקליטות, רשות המסים, משרדי עורכי דין ורואי חשבון בינלאומיים.
מדריכי דירוג Dun & Bradstreet וכן B.D.I, מדריכי דירוג בינלאומיים דירגו את משרדנו כמשרד עורכי דין מוביל בתחום המיסים והצווארון הלבן. בחרו בקפידה עורך דין מיסים הבקיא בעבירות צווארון לבן עבירות מס והלבנת הון בעל ידע ונסיון משפטי נרחב בייצוג בתיקים מורכבים והגנו על זכויותיכם. כל ייעוץ משפטי במשרדנו חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח! ניתן לפנות למשרדנו בכל עת, במקרים דחופים 24 שעות ביממה, במספר: 03-7773333.
לקריאה אודות משרדנו אשר דורג כמוביל בישראל – באתר Dun & Bradstreet – לחצו כאן.
לקריאה נוספת על משרדנו במדריך הדירוג BDI – לחצו כאן.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים