הפרת אמונים בתאגיד
תוכן העניינים
מהי הפרת אמונים בתאגיד
המושג הפרת אמונים אינו מוגדר בחוק אך נפסק, כי מנהל בתאגיד המעמיד עצמו במצב של ניגוד עניינים מפר את חובת האמונים שלו לתאגיד.
כעולה מלשון החוק בסעיף 425 לחוק העונשין קבע המחוקק כי – מנהל, מנהל עסקים או עובד אחר של תאגיד, כונס נכסים, מפרק עסקים, מפרק עסקים זמני, מנהל נכסים או מנהל מיוחד של תאגיד, אשר נהג אגב מילוי תפקידו במרמה או בהפרת אמונים הפוגעת בתאגיד, דינו – מאסר שלוש שנים. המחוקק קבע חקיקה נרחבת בחוקים שונים בדבר אחריותו של מנהל בחברה והכל כדי להגביר את אמון הציבור ועל מנת להכווין התנהגות תוך שימור תפקוד נאות של מנהלי תאגידים (מאמר נוסף של משרדנו – חקיקת המס, אכיפה ואחריות של מנהל פעיל בחברה)
סעיף זה נועד להגן על התאגיד ומטרתו לשמור על תפקוד ראוי של בעלי תפקידים בתאגיד, למנוע העדפה של אינטרס אישי על פני אינטרס התאגיד ולבסס את אמון בעלי המניות בתאגיד.
במאמר משרדנו רן-תירוש ושות׳ נביא הסבר על העבירה הפלילית – הפרת אמונים בתאגיד. משרדנו מדורג מדי שנה כמשרד עורכי דין מוביל בישראל על ידי מדריכי דירוג כגון Dun & Bradstreet וכן B.D.I, לקריאה נוספת על משרדנו – לחצו כאן.
ניתוח עבירת הפרת האמונים בתאגיד
עבירת התרמית והפרת אמונים בתאגיד היא עבירה התנהגותית.
המונח “הפרת אמונים” אינו מוגדר בחוק. בפסיקת בית המשפט בישראל נקבע, כי מנהל אשר פועל במצב של ניגוד עניינים מפר אמונים כלפי התאגיד. הפגיעה בתאגיד כוללת, בין היתר, הפסדים כלכליים שנגרמו לתאגיד, פגיעה תדמיתית לתאגיד וכו׳.
היסוד הנפשי בעבירת הפרת אמונים בתאגיד
מודעות למרמה או מודעות לעובדה שפעולתו של הנאשם מהווה הפרת אמונים וכי קיימת אפשרות של גרימת פגיעה בתאגיד.
הערכים המוגנים
בית המשפט עמד בהרחבה על הערכים המוגנים במסגרת עבירת התרמית והפרת אמונים בתאגיד. הערכים המוגנים בעבירה זו הם הבטחת תפקוד נאות של מנהלי תאגיד, מניעת העדפתו של האינטרס התאגידי על זה האישי, מניעת שחיתות מידות בקרב מנהלים, ביסוס אמון של בעלי המניות במנהליהם והגנה על התאגיד מפני מעילה באמון זה.
האם יש צורך בהוכחת נזק ממוני ממשי שנגרם לתאגיד ?
על מנת לבסס הרשעה בעבירת תרמית והפרת אמונים בתאגיד, על בית המשפט להשתכנע, כי –
לתאגיד נגרם נזק ממוני ממשי.
או, לחלופין –
מדובר בתאגיד המספק שירות לציבור וכי אמון הציבור בתאגיד נפגע כתוצאה ממעשיו של הנאשם.
משרד עורכי דין המייצג בתיקי הפרת האמונים בתאגיד
חשוב להיוועץ בעורך דין צווארון לבן בעל ידע ומומחיות משפטית בייצוג וליווי משפטי בעבירות צווארון לבן ובהליכים משפטיים בתיקי הפרת אמונים בתאגיד. דעו, כי לרוב כתבי האישום המוגשים מדי שנה לבתי המשפט בעבירות אלה נלוות בדרך כלל עבירות נוספות.
עו״ד צווארון לבן בעל ניסיון משפטי יביא להקטנת החשיפה המשפטית בעניינכם ויקטין את הענישה אשר הולכת ומחמירה מדי שנה בתיקים אלה, תוך ניסיון של ממש להפחית את עונשי המאסר אשר מוטלים על ידי בתי המשפט.
רן-תירוש ושות׳ עורכי דין צווארון לבן
משרדנו מייצג בתחום עבירות צווארון לבן, ניירות ערך ומסים ומלווה חשודים ונאשמים בהליכים מול רשות ניירות ערך בתיקים מורכבים. המשרד ליווה בשנים האחרונות מספר פרשות מורכבות ומסועפות בתיקי ניירות ערך בעבירות הפרת האמונים בתאגיד, שימוש במידע פנים וכו׳. משרדנו מדורג בקביעות בשנים האחרונות כמשרד עורכי דין מוביל בישראל בתחום הצווארון הלבן – עורכי דין לניירות ערך וצווארון לבן במשרדנו מייצגים, בין היתר, בתיקי דגל בהם ״תיק 4000״ הידוע, תיקים שזכו לסיקור תקשורתי נרחב ונחקרו ברשויות האכיפה המקצועיות ביותר בישראל.
עבירות כלכליות דורשות ידע משפטי בתחום המשפט הפלילי ועבירות צווארון לבן וכן ידע והבנה כלכלית וחשבונאית. בחרו בקפידה עורך דין ניירות ערך הבקיא בעבירות צווארון לבן בעל ידע ונסיון משפטי בייצוג בתיקים מורכבים אלה והגנו על זכויותיכם.
כל ייעוץ משפטי במשרדנו חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח!
ניתן לפנות למשרדנו בכל עת – במקרים דחופים ובהליכי חקירה ומעצר 24/7, במספר: 03-7773333.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים