אישור הסדר כובל בין חברות
תוכן העניינים
בקשה לפטור לצורך הסדר כובל בין חברות
בקשה לפטור לצורך הסדר כובל בין חברות אשר עלול לעלות כדי הסדר כובל יש להגיש לרשות התחרות. הממונה על התחרות ברשות התחרות יבחן את ההסדר ואת הכבילות המצויות בו, כמו גם את השפעתם האפשרית על התחרות בשוק הרלוונטי, באפשרותו להיוועץ לצורך קבלת ההחלטה בוועדה לפטורים ולמיזוגים, ואם הממונה שוכנע, כי הכבילות אינן פוגעות פגיעה של ממש בתחרות בשוק, כי עיקרו של ההסדר אינו בהפחתת התחרות או במניעתה וכי אין בו כבילות שאינן נחוצות למימוש עיקרו, מטעמים מצטברים אלה, בסמכותו לקבוע, כי ההסדר ראוי לפטור לפי סעיף 14 לחוק.
לא פעם, במסגרת בקשה לפטור לפי סעיף 14 לחוק התחרות, יתוקנו הסכמי המיזוג ותקנוני החברות המתקשרות, בתיאום עם רשות ההגבלים העסקיים בנוגע לנוסח הכבילות שנכללו בהסדר המקורי.
צוות עורכי הדין במחלקת ההגבלים העסקיים במשרד רן-תירוש ושות׳ מלווה את לקוחות המשרד להצלחות והישגים בהליכים שהתנהלו בפני רשות ההגבלים העסקיים והממונה על התחרות, בין היתר, בליווי וייעוץ ללקוחות המשרד בהליכים מנהליים וכן בחקירות מורכבות בתיקים ועבירות הגבלים עסקיים.
המומחיות הרבה של משרדנו בתחומי התחרות וההגבלים העסקיים, בנוסף לניסיון בתחום הצווארון הלבן ובתחומים משפטיים משיקים, מאפשרים למשרדנו לספק ללקוחותינו הגנה משפטית מקיפה וליווי משפטי צמוד.
הצדדים להסדר והכבילות שבגינן נדרש הפטור
ישנם מספר קריטריונים אשר רשות התחרות בוחנת עת מובאת לפתחה בקשה למתן פטור (אין מדובר ברשימה ממצה) :
- בחינת עיסוקה ועסקיה של כל אחת מהחברות המתקשרות.
- סוג החברה – האם מדובר בחברה ממשלתית או חברה פרטית.
- הרכב בעלי המניות בכל חברה.
- הסכם המיזוג – תנאי המיזוג הקבועים בו.
- תקנוני החברות.
- תניות אי תחרות – עם החברה המתקשרת או עם חברות אחרות או גופים קשורים בין הצדדים להסכם. על ההתחייבות לאי תחרות בין החברות לעמוד ביסוד ההוראות אשר בכללי ההגבלים העסקיים (פטור סוג לכבילות נלוות למיזוגים, התשס”ט-2009), לפיהן כבילות אי-תחרות מצדו של המוכר במסגרת עסקת מיזוג שבוצעה כדין, פטורות מהצורך באישור בית הדין להגבלים עסקיים, וזאת בכפוף לתנאים ולמגבלות הקבועים בחוק. כמו כן, נימוק נוסף, אשר רשות התחרות רואה בו נימוק מתקבל לאי תחרות הוא אם אי התחרות נועדה למנוע פגיעה אפשרית מצד הצדדים בעסקיה הקיימים והעתידיים של אחת החברות, והיא נחוצה למימוש עסקת המיזוג.
החלטת הממונה על התחרות לאשר פטור
ככל שהמיזוג בין החברות מאושר על ידי הממונה על התחרות, וזאת לאחר שמצא כי אין בו כדי להקים חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות או בציבור. בין יתר הנימוקים שישקלו ניתן למצוא התחשבות הממונה על התחרות בכך שהחברות אינן מתחרות זו בזו, וכי אין בזיקה המבנית ביניהן כדי להקים חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות בתחומים בהן כל אחת מהן פועלת ובכבילות התחומות שבהסדר אין בהן כדי לפגוע פגיעה של ממש בתחרות.
לאחר שהממונה נועץ בוועדה לפטורים ומיזוגים, הוא יכול לראות לנכון להשתמש בסמכותו הקבועה בסעיף 14 לחוק ההגבלים העסקיים ולהעניק את הפטור המבוקש.
ערר על החלטת הממונה לאשר או לא לאשר בקשה לפטור
סעיף 15(א) לחוק התחרות וההגבלים העסקיים קובע, כי החלטת הממונה נתונה לערר בפני בית הדין להגבלים עסקיים על ידי איגוד עסקי, ארגון צרכנים או כל אדם העלול להיפגע מההסדר הכובל עליו ניתן הפטור.
עורך דין הגבלים עסקיים ותחרות
צוות עורכי הדין במחלקת ההגבלים העסקיים במשרד רן-תירוש ושות׳ מלווה את לקוחות המשרד – חברות ופרטיים – בהליכים משפטיים בפני רשות ההגבלים העסקיים והממונה על התחרות. משרדנו מספק ללקוחות המשרד ייעוץ משפטי מקיף בתחום ההגבלים העסקיים והגנה משפטית צמודה בהליכים אלה. לתיאום שיחה או פגישת ייעוץ ראשונית עם שותף עורך דין הגבלים עסקיים ותחרות ניתן לפנות למשרדנו בטלפון 03-7773333.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים