צו איסור הלבנת הון במטבעות קריפטוגרפיים
תוכן העניינים
צו איסור הלבנת הון במטבעות דיגיטליים וקריפטו (בנכס פיננסי)
צו איסור הלבנת הון ומימון טרור בפעילות נותני שירות בנכס פיננסי, נכנס לתוקף ב- 14 בנובמבר 2021. צו איסור הלבנת הון בפעילות נותני שירות בנכס פיננסי חל על מטבעות דיגיטליים ותחום הקריפטו ועוסק בגופים אשר עוסקים במטבעות דיגיטליים וקריפטו – חברות פינטק, חברות קריפטו וגופים נותני אשראי אשר במסגרת צו איסור הלבנת הון במטבעות קריפטוגרפיים גופים אלו יוכפפו לחובות הקבועות בצו, על מנת למנוע הלבנת הון או מימון טרור באמצעותם.
הרגולטור האמון על פיקוח וקיום הוראות הצו הוא הממונה על רשות שוק ההון, אשר בימים אלה בודק ומאשר גופי קריפטו שונים שהגישו בקשה לקבלת רישיון לפעילות.
נותני שירותים פיננסיים, חברות פינטק, חברות קריפטו וגופים נותני אשראי, חשופים לאפשרות שיתבצעו באמצעותם עבירות של הלבנת הון ומימון טרור והצו נועד להתמודד עם פעילות אסורה זו, תוך דרישה מהגופים הפועלים לבצע פעולות ותהליכים אשר נועדו לזיהוי והתרעה מפני סיכוני הלבנת הון ומימון טרור ונקיטת אמצעים לניהולם והפחתתם, בהתאם להמלצות ארגון ה-FATF (Financial Action Task Force).
כעת, עם כניסת צו איסור הלבנת הון במטבעות קריפטו לתוקף, יהיה קל יותר להתנהל אל מול גופים פיננסיים ובנקים בישראל אשר עד כה הקשו עד מאוד על בעלי מטבעות דיגטליים להכניס את הכספים לתוך המערכת הבנקאית הכשרה, וזאת לאור הרגולציה המחמירה ומשטר איסור הלבנת הון להעביר כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים לתוך המערכת הפיננסית מתוך חשש אשר נבע, בין היתר, מהטמעת כספים שמקורם בביצוע עבירות וזליגתם אל המערכת הבנקאית המפוקחת.
“הכר את הלקוח” בצו איסור הלבנת הון במטבעות קריפטו
צו איסור הלבנת הון קובע מגוון הוראות ואחת המרכזיות בהם היא הוראה בדבר זיהוי ואימות מקבל השירות ומחייב ביצוע הליך “הכרת הלקוח”.
גופים בעלי רישיון מחוייבים לבצע תהליך “הכר את הלקוח”, כפי שדורש הצו כך שכל מי שסוחר במטבעות דיגיטליים / מטבעות וירטואליים יהיה חייב להזדהות ואינפורמציה בדבר זהות מבצעי הפעולות, אופי הפעולות והיקפם יועברו לרשויות המדינה לבקרה ופיקוח.
עתה נותני השירותים בנכס פיננסי נדרשים לבצע הליך הכרת הלקוח (KYC – Know Your Client) עוד לפני מתן שירות, למקבל שירות שאינו “מקבל שירות מזדמן”. נותני שירות במטבע וירטואלי נדרשים לבצע הליך KYC בכל פעולה מזדמנת מעל לסכום של 5,000 ש”ח. יצוין, כי הליך ה-KYC כולל, בין היתר, את החובה לברר מהו מקור הנכסים הפיננסיים שלגביהם ניתנים השירותים, את עיסוקו של מקבל השירות וכן את מטרת השירות בנכס פיננסי או אשראי.
יועברו דיווחים על פעילות רגילה ופעילות בלתי רגילה וכן על אירועים חריגים, הוראות על בעלי הרישיון לבצע רישומים, שמירת מסמכים וכו׳ חובות אשר היו מוכרות עד היום אצל נותני שירותי המטבע (נש״מ). כך לדוגמה, כולל הצו תנאים לפתיחת חשבונות עם זיהוי הלקוח מרחוק, על מנת שחברות מתחום הפינטק יוכלו לפעול מבלי לפגוש את הלקוח פנים מול פנים.
העברה אלקטרונית של כספים ומטבעות וירטואליים בישראל ומחוץ לישראל
בנוסף, קבועות בצו הוראות לעניין העברה אלקטרונית של כספים בישראל ומחוצה לה, ולראשונה גם הוראות מפורטות על העברה של נכסים פיננסיים במטבעות וירטואליים. הוראות אלו יאפשרו שימוש במטבעות וירטואליים באופן בטוח יותר ויאפשרו לרשויות להבדיל בין שימוש לגיטימי חוקי לבין ניצול המטבעות הווירטואליים באופן לא כשר להלבנת הון ומימון טרור, וכך יקדמו הטמעה ושימוש רב יותר של נכסי קריפטו ומטבעות וירטואליים במשק הפיננסי.
כיום, קיים קושי למשקיעי הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים להעביר את רווחיהם למערכת הבנקאית בגלל החשש להלבנת הון ואיתור מקורות המטבעות הדיגיטליים, כעת הבנקים בישראל יקבעו מדיניות ברורה שאמורה לאפשר את קבלת הכספים כאשר ברור, כי המסחר התבצע מול גופים שעומדים ברגולציה ובדרישות הצו ולהם רישיון פעילות. חלק מהבנקים בישראל כבר גיבשו מדיניות כזו, אשר דורשת אישורים של רואי חשבון ועורכי דין, כי אכן המסחר התבצע בהתאם לדרישות צו הלבנת ההון, זאת בצירוף מסמכים המעידים על טרנזקציות וכו׳ שמעידים על לגיטימיות הפעולות.
ההתייחסות לארנק הדיגיטלי שלכם צריכה להיות כאילו מדובר בחשבון בנק לכל דבר – התנהלות כגון זה תאפשר וודאות למערכת הבנקאית, כי מדובר בנכס פיננסי לגיטימי.
תנאי מרכזי בצו איסור הלבנת הון ומימון טרור בפעילות נותני שירות בנכס פיננסי הוא אישור או תיעוד כל מקורות הכסף וכן הצגת מלוא האסמכתאות על כל שלב ושלב בפעולות הפיננסיות ובפרט כשמדובר במטבעות דיגיטליים. כאשר סוחרים מול גופים מפוקחים הדבר מתאפשר אך במסחר בין פרטיים – בהעברת מטבעות וירטואליים בין ארנקים לדוגמה – יש להיות זהירים ולשמור על ארנק מפוקח – ארנק בו כניסות ויציאות של מטבעות דיגיטליים מבוצעים לגופים מפוקחים או ארנקים אחרים של המשקיע עצמו בלבד.
מטבעות דיגיטליים | מטבעות וירטואליים
מטבעות דיגיטליים וירטואליים, כגון ביטקויין, איתריום, ריפל ומטבעות קריפטוגרפיים דיגיטליים אחרים הפכו מוכרים כמעט בכל בית ובודאי בשוק המסחר ובשוק ההון עם עליית ערכם, כך גם בגופים ציבוריים ממשלתיים דוגמת רשות שוק ההון, רשות איסור הלבנת הון ורשות המסים.
משרד עורכי דין בתחום צווארון לבן הלבנת הון ואכיפה כלכלית
משרדנו מוכר וידוע בישראל כמשרד עורכי דין מוביל בתחום עבירות צווארון לבן, למשרדנו נסיון רב בליווי חקירות והליכים משפטיים בתחום הקריפטו ומטבעות דיגיטליים, עבירות מיסים ועבירות כלכליות – עבירות ניירות ערך, עבירות הגבלים עסקיים, עבירות הלבנת הון וכו׳. חשודים ונאשמים בתיקי קריפטו מלווים בקפדנות על ידי משרדנו בהליכים משפטיים בבתי המשפט ברחבי הארץ. עורכי הדין מיסים וצווארון לבן במשרדנו יוצאי רשויות המדינה השונות, רשות המסים, פרקליטות, פירמות רואי חשבון בינלאומיות וכו׳.
לקריאה נוספת על משרדנו באתר B.D.I שדירג משרדי עורכי דין מובילים בישראל – לחצו כאן!
אם זומנתם לעדות או חקירה באזהרה בתחום הקריפטו והמטבעות דיגיטליים, אם החל בעניינכם הליך ביקורת אזרחי הנוגע למטבעות דיגיטליים ברשויות המס, אם קבלתם פניה מרשות שלטונית ואתם מחזיקים במטבעות דיגיטליים, אנשים פרטיים המחזיקים או סוחרים בתחום הקריפטו, המלצתנו החד משמעית היא לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין צווארון לבן ומיסים בעל ידע ומומחיות משפטית בייצוג וליווי בתיקי מטבעות קריפטוגרפיים. עורך דין בעל ניסיון משפטי אשר יקפיד להילחם על כספכם וזכויותיכם המשפטיות אל מול רשויות אכיפה במדינת ישראל – רשות איסור הלבנת הון, רשות שוק ההון, רשות המסים וכו׳.
רן-תירוש ושות׳ עורכי דין צווארון לבן
מדריכי דירוג Dun & Bradstreet וכן B.D.I, דירגו את משרדנו כמשרד עורכי דין מוביל בתחום הצווארון הלבן והמיסים. משרדנו בעל ניסיון וידע בייצוג בעבירות כלכליות, בסוגיות קריפטו מורכבות, בליווי חקירות בתחום המטבעות הדיגיטליים וכן ליווה משקיעים פרטיים, סוחרים וחברות בהליכים משפטיים מורכבים מול הרשויות השלטוניות בישראל תוך הבנת החשיפה המשפטית הקיימת בתחום זה – פלילית, מנהלית ואזרחית.
פנו למשרדנו בו עורכי דין מסים / צווארון לבן אשר בקיאים בייצוג משפטי בתחום הקריפטו, בעלי ידע ונסיון משפטי בתיקים כלכליים מורכבים והגנו על זכויותיכם.
אנו מקפידים על דיסקרטיות מירבית! ייעוץ משפטי במשרדנו חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח !
ניתן לפנות למשרדנו בכל עת, במספר: 03-7773333 או להשאיר פניה באתר ועורך דין במשרדנו ישוב אליכם בהקדם האפשרי.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים