פטור ממס הכנסה לחולי סרטן
תוכן העניינים
פטור ממס לחולה סרטן | מחלת סרטן פטורים וזכויות
כשדנים בזכויות חולי סרטן וקבלת פטור ממס הכנסה לבעלי נכות או מחלה כמו מחלת הסרטן, חשוב לדעת, כי חלה התקדמות משמעותית עם השנים בהכרה בזכויות חולים במחלת הסרטן. זכויות רבות של חולי סרטן הפכו לזכויות המעוגנות בחוק וזאת, מתוך הבנה, כי השלכות מחלת הסרטן על שגרת היום וחייהם של חולים אלה מחייבת מתן עזרה וסיוע במישורים והיבטים שונים לרבות הטבות רבות, ביניהן גם הטבה בקבלת פטור ממס לחולי מחלת הסרטן, עליה נרחיב במאמר זה.
עורכי הדין למיסים במשרדנו יוצאי רשויות המדינה השונות, רשות המסים, פרקליטות, פירמות רואי חשבון בינלאומיות וכו׳ ובעלי בקיאות רבה בפקודת מס הכנסה ובהנחיות המס השונות. המשרד מוכר כבעל מוניטין מקצועי מעולה ובעל מעל 20 שנות ניסיון בתחומי המס השונים.
משרדנו מדורג באתר B.D.I אשר דירג את משרדנו כמשרד מוביל בישראל בתחום המיסים ובין משרדי עורכי דין המובילים בישראל.
פטור ממס הכנסה לבעלי נכות ומחלה (סרטן)
סעיף 9(5) לפקודת מס ההכנסה קובע כי נכה הסובל מבעיה רפואית (אחת) המקנה לו נכות בגובה 100% או נכה הסובל ממספר ליקויים ו/או מחלות שביחד מסתכמים לדרגת נכות משוקללת בגובה של כמעט 90%, זכאי לפטור ממס הכנסה, בתנאי שנכותו נקבעה ל- 185 יום לפחות.
הפטור ממס הכנסה ניתן עד לגובה התקרה המתעדכנת מדי שנה בהתאם לסוג ההכנסה- כ-600,000 ₪ על הכנסות מעבודה וכ- 70,000 ₪ על הכנסות שאינן מעבודה (הכנסה מנכסים, ריביות והשקעות בניירות ערך). את הפטור ניתן לקבל עד 6 שנים אחורה, לפני מועד הגשת התביעה.
פטור ממס לחולי סרטן | פטור ממס לחולה סרטן
חולי סרטן (על סוגיו השונים), עשויים להיות זכאים להטבות שונות עקב המצב הרפואי לרבות הטבה של פטור ממס, אם הם עומדים בקריטריונים שונים. חשוב להבין, כי מחלת הסרטן כשלעצמה אינה מזכה בפטור ממס אוטומטי, אלא אם מתלווים אליה טיפולים אונקולוגיים שונים כגון: טיפולים כימיים או הקרנות הפוגעים בתפקוד היומיומי של החולה, כך גם כשמדובר בחולה שעבר ניתוח להסרת גידול או במקרה שמדובר בחולי סרטן עם מחלה מפושטת (גרורות).
הזכאות לפטור ממס של חולי סרטן אלה ניתנת לרוב על בסיס הנכות הזמנית שנקבעת להם – 100% לתקופה שעולה על 185 יום.
במקרים אחרים, אם הנכות כתוצאה ממחלת הסרטן אינה מזכה בפטור ממס הכנסה, כדאי לבדוק אם החולה סובל ממחלות אחרות ו/או ליקויים אחרים בנוסף לסרטן, שאז חישוב מיוחד משוקלל (ולא חיבור רגיל) של כל הליקויים יחד גבוה מ-90%, עשוי להביא לפטור ממס הכנסה. בהקשר זה חשוב לציין, כי הזכאות לפטור ממס הכנסה, אינה מותנית באובדן כושר עבודה של חולה סרטן ואחוזי הנכות ייקבעו בגין ליקויים רפואיים בלבד ולא תפקודיים.
כיצד נקבעת דרגת נכות לפטור ממס לחולה סרטן?
הנכות הרפואית כתוצאה ממחלת הסרטן נקבעת על ידי וועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, בהתאם לפגיעות באיברים ובמערכות השונות בגוף, המפורטות בתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט”ז-1956.
בנוסף לשיעור אחוזי הנכות, תקבע הוועדה גם את תאריך תחילתה של הנכות הרפואית, ואם היא צמיתה (קבועה) או זמנית (למשל, רק לתקופה שבה עוברים טיפולים אונקולוגיים). מי שנקבעה לו נכות לתקופה זמנית (לא לצמיתות) ומעוניין שזכאותו תיבחן שוב בתום התקופה שנקבעה, יגיש לקראת תום התקופה, בקשה לבדיקה מחדש.
ככלל, על מגיש הבקשה לפטור ממס, יש להופיע בפני וועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי ומומלץ תוך קבלת ייעוץ משפטי וליווי עורך דין מטעמו. יחד עם זאת, לחולי סרטן, קיימת אפשרות להגיש תביעה ולבקש, כי החלטה בעניינם תינתן אך ורק על סמך מסמכים רפואיים, מבלי להופיע בפני הוועדה. לבקשה כזו יש לצרף את הסכמת החולה באמצעות טופס רפואי מיוחד, כשהוא מלא על ידי אונקולוג / המטולוג המטפל בחולה הסרטן.
ייתכנו מקרים, בהם הוועדה תמצא לנכון לזמן את החולה להופיע בפניה, על אף הבקשה הנ”ל.
ערעור על החלטת הוועדה
על החלטת הוועדה הרפואית מדרג ראשון ניתן לערער לפקיד השומה באזור המגורים, בתוך 45 יום ממועד קבלת ההחלטה. את הערר יש להגיש בכתב בצירוף כל הטענות המפורטת התומכות בבקשה וכל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לרבות טענות לגבי ליקויים רפואיים שלא נידונו בפני הוועדה הרפואית הקודמת. בהקשר זה יש תמיד לזכור, כי הוועדה הרפואית לעררים רשאית להעלות את אחוזי הנכות שנקבעו אך היא רשאית גם להורידם . במקרה של דחיית הערר ניתן לערער על החלטת וועדת העררים בפני בית הדין האזורי לעבודה תוך 60 יום מקבלת החלטתה.
ועדה רפואית נוספת עקב החמרה
מי שחלה החמרה במצבו הרפואי לאחר שנקבעה לו נכות בוועדה הרפואית שאינה מזכה אותו בהטבה של פטור ממס, רשאי להגיש בקשה לוועדה רפואית נוספת (“ועדת החמרה”) כעבור חצי שנה מהמועד שהתקיימה הוועדה הרפואית הקודמת (ולא לפני) ולצרף אליה מסמכים רפואיים המעידים על ההחמרה.
הקלה משמעותית על המציאות העגומה אליה נקלעים חולי הסרטן ומשפחותיהם, טמונה לעיתים בקשת הזכויות וההטבות המגיעים להם, אך לא פעם בדרך לקבלת ההטבות והזכויות המגיעות להם, המציאות מכה בהם שנית, כאשר חולים אלה ו/או בני משפחתם נדרשים לעמוד מול בירוקרטיה מתישה ומורכבת, בין היתר, של איתור ומילוי טפסים והמצאת אישורים בהתאם לדרישת כל אחד מהגופים השונים ולכן, דווקא בתקופה זו חשוב וכדאי לפנות לעורך דין מנוסה ובקיא בתחום הזכויות הרפואיות שיביא למיצוי הזכויות מול כל אחד מהגורמים ו/או הרשויות, תוך שהוא מייעל עבורכם את ההליכים וחוסך עבורכם זמן רב וחשוב מזה – מאפשר לכם להתמקד בהחלמה.
באילו הטבות וזכויות מדובר, בנוסף לפטור ממס הכנסה?
קצבת נכות כללית
חולי סרטן שכושר עבודתם ו/או כושר השתכרותם נפגע, זכאים להגיש תביעה ל- קצבת נכות כללית במידה וכושר עבודתם נפגע. במסגרת תביעה זו ניתן למלא טופס מיוחד בבקשה להימנע מלהתייצב בפני ועדה רפואית. בדרך כלל לחולי סרטן נקבעת נכות זמנית המזכה בקצבה לתקופה זמנית, ולקראת תום תקופה זו הביטוח לאומי בוחן את המשך מתן הקצבה בהתאם למצב הרפואי ולפגיעה בכושר ההשתכרות. חשוב לדעת כי במהלך התקופה בה החולה הוכר כנכה ומקבל קצבה, הוא עשוי להיות זכאי גם להטבות נוספות כגון הנחה בארנונה, פטור מתשלום רבעוני בקופת החולים, סיוע ברכישת תרופות ועוד.
קצבת שירותים מיוחדים
זכאות זו נבחנת על פי הערכת תפקודו היומיומי של החולה ותלותו בעזרת צד ג’. חולי סרטן המקבלים טיפולים אקטיביים במחלה יהיו זכאים לקצבת שירותים מיוחדים בהתאם לסוג הטיפול והתגובה אליו. במסגרת התביעה לשירותים מיוחדים, יידרשו החולים לעמוד בפני בדיקה של וועדה רפואית ואולם, במקרים מסוימים ועל סמך אישורים רפואיים ניתן יהיה לפטור אותם מהתייצבות בפני הוועדה.
קצבת ניידות
חולי סרטן אשר סובלים מליקויים בפלג גופם התחתון וניידותם נפגעה, זכאים להגיש תביעה לקצבת ניידות, אם הם עונים על הרשימה הסגורה של סעיפי הליקוי שניתן בגינם לקבל קצבת ניידות. כאמור, מדובר בהליך מוגבל שמכיל מספר מצומצם וקבוע של סעיפי ליקוי, ולכן לא תמיד חולה סרטן שמרותק למיטתו ואינו מסוגל להתנייד עקב חולשה כללית או ליקוי אחר שאינו בפלג גופו התחתון יהיה זכאי לגמלת ניידות.
נפגעי עבודה
אם מדובר בטענה על סרטן שהופיע בקשר למקום העבודה של החולה, דהיינו כתוצאה מהעבודה, למשל סרטן עור כתוצאה מחשיפה לשמש במהלך העבודה, סרטן ריאה כתוצאה משאיפה של חומרים כימיים במהלך העבודה, רצוי להצטייד בחוות דעת רפואית הקושרת בין הופעת מחלת הסרטן לבין תנאי עבודתו של החולה, ועשויה לזכות בהכרה כנפגע עבודה. מעבר לגמלת נכות מעבודה לה זכאי נכה נפגע עבודה ניתן במקביל לממש זכויות שונות כגון: טיפול רפואי בחינם, שיקום מקצועי, פיצוי עקב אובדן כושר השתכרות, ובמקרה פטירה כתוצאה מהמחלה – שאריו יהיו זכאים לגמלת תלויים בנפגע עבודה.
זכויות פוליסות ביטוח פרטיות שונות
אנשים רבים משלמים סכומים לא מבוטלים מדי חודש על פוליסות ביטוח פרטיות שונות שרכשו, ולעיתים אינם זוכרים ו/או יודעים מה מגיע להם , אם בכלל, בגין אותם פוליסות. ראשית, יש לאתר את הפוליסות הקיימות ויחד איתן לפנות לעורך דין על מנת שיבדוק איזה מן הטבות ו/או פיצוי כספים מגיע לכם בגין כל פוליסה. חשוב לדעת כי תביעה ביטוחית מתיישנת לאחר 3 שנים (ולא לאחר 7 שנים כמו בתביעה רגילה) ולכן דווקא בתביעות מסוג זה חשוב לא להתמהמה ולא לדחות כדי לא לאבד מזכויות המגיעות לכם, בגלל התיישנות של התביעה.
להלן סקירה מהירה של פוליסות ביטוח קיימות בשוק שעשויות לזכות חולים בסרטן, יש סיכוי גדול כי אתם זכאים להטבות ו/או פיצוי כספי:
-
פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה
ישנם טיפולים אונקולוגיים במהלכם מאושרת זכאות לפיצוי בגין אובדן כושר עבודה, בגין החולשה ותופעות הלוואי מהן סובל החולה שמונעים ממנו לעבוד. בתום סדרת הטיפולים חברת הביטוח מעריכה מחדש את מצבו של החולה הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית ונותנת דעתה על יכולתו של החולה לחזור לעבוד.
-
זכויות מקרנות פנסיה
עובדים אשר הם ומעסיקיהם שילמו דמי גמולים לקרן פנסיה, עשויים להיות זכאים גם לגמלת פנסיית נכות במקרה של אובדן כושר עבודה כתוצאה ממחלתם. פנסיית נכות משולמת לחולה לפני גיל הפרישה שאיבד את כושרו להשתכר. חולי סרטן אשר הפסיקו או צמצמו את עבודתם בעקבות המחלה, יכולים להגיש בקשה לפנסיית נכות. זכויות חולי סרטן בפנסיית נכות הן גמלה חודשית מקסימלית של 70% מהשכר בקרנות הפנסיה הישנות, ו-75% מהשכר בקרנות הפנסיה החדשות.
-
פוליסות סיעוד
אדם שרכש ביטוח בריאות סיעודי פרטי, ובעת מחלתו נזקק לעזרה בביצוע פעולות בסיסיות כגון רחצה, אכילה, הלבשה וניידות – עשוי להיות זכאי לפיצוי בגין מצב סיעודי.
-
פוליסות גילוי מחלות קשות
ביטוח מחלות קשות מעניק פיצוי חד פעמי במקרה של גילוי מחלה קשה כגון סרטן כפי שמוגדר בפוליסה. רשימת המחלות המזכות בפיצוי כמו גם היקף הפיצוי הכספי, משתנים בין חברות הביטוח השונות ובין סוגי הפוליסות שנרכשו. יש לבדוק אם אתם עונים על התנאים הספציפיים המופיעים בפוליסה לצד האבחנה במחלה שכן לא די בכך שהמחלה מופיעה בפוליסה.
-
פוליסות ביטוח תרופות
חולי סרטן שרכשו ביטוח בריאות עם כיסוי מתאים, עשויים להיות זכאים לסיוע ברכישת תרופות מצילות חיים שאינן מסובסדות ע”י קופות החולים, טיפולים וניתוחים שאינם כלולים בסל הבריאות וכיו”במשרדנו מוכר וידוע בישראל כמשרד עורכי דין מוביל בתחום המסים, למשרדנו נסיון רב בליווי הליכים משפטיים מול רשויות המס לקבלת פטור ממס הכנסה וכן עורכי דין מתחום הנזיקין והביטול הלאומי אשר יידעו לבחון את עניינכם ולשקף את הסיכויים לקבלת הפטור ממס.
קבלת פטור ממס הכנסה לחולי סרטן – משרד עורכי דין מסים מוביל
משרדנו מוכר וידוע בישראל כמשרד עורכי דין מוביל בתחום המיסים.
פניה לעורך דין מיסים מומחה אשר בקיא ובעל ידע מקיף בהגשת בקשות לפטור ממס הכנסה לחולי סרטן יכול לחסוך זמן רב ועוגמת נפש רבה למגיש הבקשה לפטור ממס, בהתנהלות מול הרשויות השונות ובכלל זה רשויות המס בישראל וביטוח לאומי.
מדריכי דירוג Dun & Bradstreet וכן B.D.I, דירגו את משרדנו כמשרד עורכי דין מוביל. במשרדנו עורכי דין מסים, יוצאי מס הכנסה ורשויות המדינה אשר בקיאים בייצוג משפטי בתחומי המס, הנזיקין, ביטוח לאומי וכו׳ ומלווים את לקוחות המשרד עד לקבלת פטור ממס והכרה בזכויותיהם המשפטיות.
אנו מקפידים על דיסקרטיות מירבית! כל ייעוץ משפטי במשרדנו חוסה תחת חיסיון עורך דין-לקוח!
ניתן לפנות למשרדנו בכל עת, במספר: 03-7773333 או לעורכת דין נועה רן המתמחה בקבלת זכויות רפואיות, במספר 052-4321931, ואף ניתן להשאיר פניה באתר ועורך דין מסים בעל ידע משפטי בקבלת פטור ממס הכנסה לחולי סרטן, ישוב אליכם בהקדם.
זקוק לייעוץ משפטי? השאירו פרטים